CUCKOO Customer Service

Adakah anda mengalami situasi berikut ?

  1. Mahu membuat laporan kerosakan produk Cuckoo
  2. Hendak membuat petukaran lokasi produk kerana berpindah
  3. Ingin sambung servis NCS setelah tamat kontrak
  4. Hendak membuat penukaran nama/pindah milik produk Cuckoo
  5. Nak tukar kad bank pembayaran
  6. Mahu menamatkan atau membatalkan kontrak produk Cuckoo
  7. atau lain-lain…

Ini 4 Cara Yang Anda Boleh Lakukan Untuk Mendapatkan Bantuan Cuckoo Customer Service

Sekiranya anda berada berada dalam situasi di atas, anda boleh dapatkan bantuan dengan 4 cara berikut :

 

Cara #1 : Hubungi Agen Anda

 

Hubungi semula Agen Cuckoo yang berurusan dengan anda sebelum ini kerana hanya agen tersebut memiliki rekod pembelian anda di dalam sistem.

 

Beliau akan membantu anda untuk menyelesaikan atau membuat laporan kepada pihak Cuckoo Customer Service.

 

Namun sekiranya anda sudah tidak memiliki nombor agen tersebut, boleh terus lakukan langkah yang kedua.

 

Sekiranya anda pernah memasang Cuckoo dengan saya, whatsapp saya di sini untuk saya bantu.

 

Cara #2 : Hubungi CUCKOO Careline

 

Anda boleh terus hubungi Cuckoo Careline dan minta bantuan daripada Team Customer Customer Service.

 

Sebelum menghubungi Cuckoo Careline, anda perlu pastikan produk tersebut didaftarkan atas nama siapa, No IC pemilik atau dapatkan No Order yang tertera di kad servis yang dilekatkan di produk anda.

 

Tujuan maklumat ini diperlukan adalah untuk pihak Cuckoo Customer Service mendapatkan rekod pelanggan di dalam sistem mereka.

 

 

Cara #3 : Cuckoo Live Chat

 

Selain itu, anda juga boleh mendapatkan bantuan melalui LIVE Chat di website Cuckoo Malaysia

 

Namun buat masa ini, ianya masih terhad kepada :

 

  • Service
  • Order
  • Payment
  • Product
  • Latest Update
 

Anda boleh akses Cuckoo Livechat dengan layari website rasmi Cuckoo dan akan nampak bulatan di bahagian kiri bawah seperti dalam gambar.

 

 

 

 

Sekiranya anda memerlukan bantuan mengenai kerosakan, boleh terus hubungi Cuckoo Customer Service (Careline)

 

Cara #4 : Cuckoo+ App

 

Selain itu, sebagai pengguna anda juga boleh download & install app Cuckoo+ di Playstore Android atau Appstore iOS dan AppGallery Huawei.

 

 

Dengan apps ini, anda boleh :

 

  • Menetapkan jadual servis produk Cuckoo
  • Melihat senarai produk Cuckoo yang anda telah dapatkan
  • Membuat pembayaran bil bulanan
  • Melihat baki tempoh kontrak
  • Melihat Purchase Agreement yang anda tandatangani semasa membuat pembelian
  • Mendapatkan point
  • Redeem Exclusive reward dari Cuckoo
  • Berhubung melalui AI Chat untuk bantuan

 

Install dari Playstore :

careline cuckoo customer service Playstore

 

Install dari Appstore iOS :

careline cuckoo customer service Appstore

 

Install dari AppGallery Huawei :

careline cuckoo customer service AppGallery

Nak Info Lanjut Promosi Cuckoo 2023 ?

Pernah Pasang CUCKOO dengan saya dan Perlukan Bantuan ?

Circle-Photo-with-Frame

Anda Pasang CUCKOO dengan ejen lain dan Perlukan Bantuan ?

Hubungi ejen anda semula untuk bantuan atau

Ada Sebarang Pertanyaan ? Tanya Di Bawah Nanti Saya Jawab ? 👇

Subscribe
Notify of
guest
55 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Azizi
Azizi
1 year ago

boleh tukar mesin baru tak ?

Azizi
Azizi
Reply to  NE Shahida
1 year ago

saya guna king top penapis air

Faizah
Faizah
1 year ago

Macam mana saya nak tengok bil bulanan cuckoo ?

Amrina
Amrina
1 year ago

Hi, minta tolong pemasangan adapter connector kat penyambung paip singki. Sbb Baru2 ni kepala paip tukar Baru. So yg ada skrg adalah connector hidup.

Haslinawati
Haslinawati
1 year ago

Saya nak tahu tentang account cuckoo bila ia tamat

Akma
Akma
1 year ago

Kad bank hilang…dah buat baru…
Macam mana nak kemaskini penolakkan auto debit baru?

Farah
Farah
1 year ago

Assalamualaikum.. mcm mana klo nak cek baki tempoh kontrak?

Daud
Daud
1 year ago

As Salam
Nak tanya bagaimana nak reactivate bayaran bulanan melalui kad debit saya. Tadi saya memperbaharui kad debit saya kepada yang terbaharu, tetapi saya tertekan butang cancel dan account bayaran saya dah di cancel.
Terimakasih.

Maysim
Maysim
1 year ago

Service sangat sangat lambat,. Mesin lampu rosak lama sampai sekarang 3-4bulan belum datang repair, harap hantar orang datang repair,

maryam
maryam
1 year ago

air sejuk tak

Poobalan
Poobalan
11 months ago

Encik,saya baru saja pasang cuckoo aircondiner 1.5
Lepas mereka pasang,bising. Sangat lah kipasnya.
Saya dah Tanya technician tentang perkara ini tapi katanya cuckoo aircondiner memang bising macam tu.
Boleh saya tahu,betul ke ini yg cuckoo aircondiner memang bising?

Jastina
Jastina
11 months ago

Hii nak tanya bagaimana sekiranya saya ingin menukar produk cuckoo? Sebab sekarang saya tengah mnunggu pemasangan aircond jadi masih boleh ka saya ingin menukar ke tilam cuckoo ??

Stewart
Stewart
11 months ago

Salam. Saya dah tukar subscription dari monthly (selepas tamat contract) ke yearly. Tapi cuckoo masih deduct duit dalam account saya. Mohon bantu apa saya perlu buat. Saya dah buat aduan maintaince tapi belum ada tindakan dan still belum dapat refund.

Aminah
Aminah
11 months ago

Hi..ini cuckoo baru saja kena servis tapi air yg keluar sikit sj lepas tu of SDH.. sy sdh info pihak cuckoo. Tapi sdh hari ke4 belum ada apa-apa tindakan…

muhammad fazil
muhammad fazil
10 months ago

hello saye nk buat servis tntang cuckoo.da lme sgt cuckoo saye rosak,da 2 bulan

Syahirah
Syahirah
10 months ago

Macam mana nak tukar alamat? Sebab alamat silap dan nk tukar nama dan no telefon service

RUSLI BIN BAHADON
RUSLI BIN BAHADON
10 months ago

ADUAN KEROSAKAN MESIN PENAPIS AIR CUOOKO SERIAL NO. 2010C1M02374, DI ALAMAT NO 23, JALAN TIMAH, 10150, GEORGE TOWN PULAU PINANG, JENIS KEROSAKAN AIR PANAS DAN AIR SEJUK TIDAK BERFUNGSI, MOHON PEMBAIKAN SEGERA.

Hamdan
Hamdan
10 months ago

Masa buat pembayaran Reference 1 saya tertinggal 1 nombor. Macam mana yea?

NURUL ASYIKIN
NURUL ASYIKIN
9 months ago

Camane nak sambung servis selepas tamat kontarak

Mohamad Daid
Mohamad Daid
9 months ago

Sy dah buah buat utk sambung servis rabu minggu lepas, tapi sampai hari ini isnin belum ada tindakan, kenapa lambat sangat?

As Zenn
As Zenn
9 months ago

Hello good day
i want to change the agent who’s coming to my house
i hav prob to deal with her
help me!! Please its been few years I’ve holding this I cannot take it anymore
please help me

Hussin b mustafa hamizan
Hussin b mustafa hamizan
8 months ago

Kalau saya nak terminate penapis air cuckoo berapa bayaran saya kena buat?

Norfazanariah
Norfazanariah
8 months ago

Careline blok nombor saya.. call is not in service… Tak professional langsung..

Shainawah binti Ahmad
Shainawah binti Ahmad
8 months ago
  • Enk tahu baki je
jue
jue
8 months ago

gas saya bocor hasil pemeriksaan technician pada bln 4 tapi sehingga hari ni tiada susulan dibuat. buang duit saya bayar kalau after sale service mcm ni

Mohd razman bin badarshah
Mohd razman bin badarshah
8 months ago

Sya bt byaran penapis air dgn jom pay…tpi sya salah isi information…tertukar tmpat no order dgn no tel..tpi duit sya dh di potong..tgok dlm app masih belum di bayar…nk bt mcm mna tu…

Mohd razman bin badarshah
Mohd razman bin badarshah
Reply to  NE Shahida
8 months ago

No order AA019021

IMG_20230809_120954.jpg
Mohd razman bin badarshah
Mohd razman bin badarshah
Reply to  NE Shahida
8 months ago

Sepatutnya 0194382340 tu no order kn…

Mohd razman bin badarshah
Mohd razman bin badarshah
Reply to  Mohd razman bin badarshah
8 months ago

Kenapa belum ada respon…masuk live chat pun xboleh bt ape….